Schaakvereniging UCS de Rode Loper UCS De Rode Loper
Utrechtse schaakclub sinds 25 november 1930

Speellocatie: Denksportcentrum Dijckzigt
Boorstraat 107, 3513 SE, Utrecht
Tel: 030-2315216
Zomer Avond Kompetitie

Clubavond
De clubavond is op woensdag. De zaal gaat open om zeven uur. Om acht uur beginnen de partijen, en die duren uiterlijk tot half twaalf. De bar blijft open tot één uur. Loop eens binnen en speel (zonder verplichting) mee, zo proef je het beste de sfeer binnen onze schaakclub!
Aan- afmelden voor de interne
Agenda

Laatste nieuws

  Versterking gezocht voor nieuw 6e klasse KNSB team
  20 juli 2019, door: Henk van Lingen


  Ben jij een schaker met een elo tussen de 1400 en 1700 die het leuk vindt mee te doen met een gezellig team dat volgend seizoen op zaterdag 6e klasse KNSB speelt? Neem dan contact op met de De Rode Loper via voorzitter@ucsderodeloper.nl

  De Rode Loper is een levendige vereniging met zo'n 80 leden. Sinds vorig jaar spelen wij met twee teams in de zaterdag competitie. Eén in de 4e klasse en één in de 5e klasse KNSB. Voor komend seizoen onderzoeken wij de mogelijkheid om met een derde team te gaan spelen, in de 6e klasse.
  Lees verder

  De Feniks van Caïssa landt op het Ledig Erf
  23 juni 2019, door: Henk van Lingen

  Hersenschimmen uit het Utrechtse schaakleven

  De Feniks van Caïssa landt op het Ledig Erf bij het vallen van de avond. Deze zin schoot mij te binnen toen ik deze week een kort berichtje van Bert Both las op de website van Paul Keres. De zin refereert natuurlijk aan die zin over een andere mythische vogel, dit voorjaar uitgesproken door een politicus die naar verluidt ook een enkele schaker onder zijn fans mag rekenen.
  Lees verder
  Zomer Avond Kompetitie start 3 juli
  18 juni 2019, door: Pieter Bakker

  De week nadat wij op 26 juni tijdens het KO toernooi het schaakseizoen feestelijk hebben afgesloten, start De Zomeravond Kompetitie! Van 3 juli t/m 21 augustus kun je op de woensdagavond in onze eigen speelzaak gewoon blijven schaken!
  De ZAK staat open voor alle club-, huis- en kroegschakers. Dankzij de unieke indelingsformule speel je elke week een partij tegen een schaker van vergelijkbare speelsterkte.
  Als je mee wilt spelen kun je je per avond tot 19:45 uur aanmelden aan de zaal.
  Lees verder

  Arend van de Lagemaat clubkampioen.
  11 juni 2019, door: Henk van Lingen

  Arend van de Lagemaat is met nog een paar ronden te gaan clubkampioen geworden van De Rode Loper. Over een lang seizoen was Arend de meest constante en vooral meest spelende speler der kandidaten. Waar het bij de start van het seizoen nog koffiedik kijken was welke rol Arend zou gaan spelen, werd gaandeweg duidelijk dat Arend een serieuze gooi ging doen naar de titel in zijn eerste volledige jaar bij ons. Halverwege het seizoen leken alleen Jaap Kamminga, Ernesto Bonne en Henk Dissel nog concurrenten, waarbij Henk de taaiste bleek.
  Lees verder

  Open Kampioenschap van Utrecht staat voor de deur
  1 mei 2019, door: Pieter Bakker

  Voor de 46e maal organiseren de vrienden van Schaakvereniging Paul Keres het Open Kampioenschap van Utrecht. Dit is een groot en gezellig weekendtoernooi, waar altijd ook verschillende Rode Lopers aan meedoen.
  Dit jaar wordt er gespeeld in het Hemelvaarsweekend van vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni. Er worden 6 ronden gespeeld, maar als je dat te veel vindt kan je een bye opnemen. Er wordt gespeeld in vier ratinggroepen, dus spelers van alle niveaus kunnen meedoen voor de prijzen!
  Lees verder
  Zin in een vluggertje
  9 april 2019, door: Pieter Bakker

  Onder het bovenstaande motto staat ook dit jaar de schaakkraam van De Rode Loper weer op de vrijmarkt! En het verheugt ons te melden dat we ons aantrekken van BTW-verhogingen of inflatie: het tarief van 50 cent per potje blijft ook dit jaar staan!
  Chris heeft ondertussen alweer een aardige voorraad bier ingekocht, dus daar gaat het ook al niet aan liggen.

  De formule is verder ongewijzigd. Alle leden, oudleden en vrienden van de club zijn welkom om gezellig een potje te schaken en bij te kletsen.
  Lees verder

  Ons Forum is verhuisd
  9 april 2019, door: Henk van Lingen

  Vanwege aanhoudende ellende met Messageboard.nl is ons forum verhuisd. Messageboard.nl lijkt op sterven na dood, of allang overleden en in staat van ontbinding. Het nieuwste probleem is dat ons forum verlopen is (waarna het gewoon met reclame zou moeten blijven werken), niet meer werkt, en contact met Messageboard onmogelijk is.

  Derhalve is er een phpBB installatie opgezet op de server waar ook onze partij-statistieken draaien. Er is onlangs op 27 maart een backup gemaakt van de forum database, en die is daarin terug gezet.
  Lees verder
Utrechtse clubs op Twitter