Schaakvereniging UCS de Rode Loper UCS De Rode Loper
Utrechtse schaakclub sinds 25 november 1930

Speellocatie: Denksportcentrum Dijckzigt
Boorstraat 107, 3513 SE, Utrecht
Tel: 030-8881550

Clubavond
De clubavond is op woensdag. De zaal gaat open om zeven uur. Om kwart voor acht beginnen de partijen, en die duren uiterlijk tot kwart over elf. De bar blijft open tot één uur. Loop eens binnen en speel (zonder verplichting) mee, zo proef je het beste de sfeer binnen onze schaakclub!
Aan- afmelden voor de interne
Agenda

Laatste nieuws

  Vervlogen Varianten op Kersttoernooi
  19 december 2019, door: Henk van Lingen

  Gisteravond hield De Rode Loper haar jaarlijkse Kersttoernooi. De vaste laatste avond voor de Kerstvakantie voor Rode, Groene en Goudenlopers. Het werd een succesvolle avond waarin gespeeld werd in 6 groepen van 8. 48 deelnemers dus, plus nog enige kiebitzende leden aan de bar. De formule was dit jaar Vervlogen Varianten Schaak. Er waren 7 voorgeschreven openingen, puttend uit het repertoire van spelers die we de laatste jaren minder zagen. Die waren echter nu wel aanwezig, en konden het plan van de opening duiden.
  Lees verder

  IM Sander van Eijk wint 35e Rapidtoernooi
  1 december 2019, door: Henk van Lingen

  Op zaterdag 16 november hielden wij ons jaarlijkse rapidtoernooi, de 35e editite. In een wederom flink volgepakt Denksportcentrum Dijckzigt was de ambiance weer opperbest. De bekende formule van groepen van 8, fotoprijzen, bitterballen en liveborden trekt nog steeds veel deelnemers en, als de spanning stijgt, het nodige publiek. Dat wil zeggen, ruim voor de slotronde begon kwam de top van Paul Keres binnen wandelen om kiebitzend en bier nippend aan de bar naar het projectie scherm te kijken. De drie topgroepen waren daarop te volgen in de zaal, en elders via internet.
  Lees verder

  Rode Loper 3 morst kostbaar punt
  28 november 2019, door: Geurt van de Wal

  Na twee afgetekende zeges dacht het derde ook Lekstroom aan de zegekar te kunnen binden, maar dat liep gisteren in zaal Dijckzigt anders. Dat had een paar oorzaken. Om te beginnen hadden de Nieuwegeiners hun laagste ratinghouder achter het eerste bord gezet, een aangename kluif voor onze kopman Roman, maar dat betekende onderin natuurlijk meer tegenstand.
  Op bord twee en drie zaten verrassende invallers: de geheel ratingloze broertjes Pieter en Adriaan Molendijk. Kersverse, net ingevlogen leden, nog nooit extern geschaakt, maar dat bleken ze prima te kunnen.
  Lees verder
  Tweede team wint overtuigend van Denk en Zet
  21 november 2019, door: Jos Heesen

  De wedstrijd van het Tweede tegen Denk en Zet is, naar verwachting, soepel verlopen. Het werd uiteindelijk 6.5-1.5 voor de Rode Lopers.
  Aangezien ik als eerste klaar was, heb ik maar aangeboden om een verslag te schrijven; het blijkt een stuk lastiger om een sfeertekening te geven van een thuis- dan van een uitwedstrijd. Er is geen moeizame tocht over dijken naar verre oorden, geen geweeklaag over koude koffie en warm bier, en evenmin over krappe zitplekken.
  Hoewel dat laatste in onze eigen zaal ook een puntje is: niet qua breedte maar qua diepte.
  Lees verder
  DRL 3 vervolgt seizoen met zege in Acquoy
  12 november 2019, door: Henk van Lingen

  Het Derde SOS team van De Rode Loper vervolgde maandagavond een sterk begin van het seizoen met uitzege in Acquoy. Dit plaatsje aan de Lingedijk in de Betuwe weet gelukkig nog altijd een schaakclub overeind te houden, hetgeen zeer te prijzen valt. Wij reisden met 4 auto's af, aangezien de derde-bord speler had besloten toch maar zelf te rijden. Geen zin om door de regen naar de club te fietsen vermoedelijk. Hij meende op zijn TomTom te moeten varen, welke hem via eindeloze dijken veel te laat in de speelzaal bracht.
  Lees verder
Utrechtse clubs op Twitter