Schaakvereniging UCS de Rode Loper UCS De Rode Loper
Utrechtse schaakclub sinds 25 november 1930

Speellocatie: Denksportcentrum Dijckzigt
Boorstraat 107, 3513 SE, Utrecht
Tel: 030-8881550
Rode Loper Rapidtoernooi 16 november

Clubavond
De clubavond is op woensdag. De zaal gaat open om zeven uur. Om kwart voor acht beginnen de partijen, en die duren uiterlijk tot kwart over elf. De bar blijft open tot één uur. Loop eens binnen en speel (zonder verplichting) mee, zo proef je het beste de sfeer binnen onze schaakclub!
Aan- afmelden voor de interne
Agenda

Laatste nieuws

  DRL-3 vervolgt seizoen met zege in Acquoy
  12 november 2019, door: Henk van Lingen

  Het Derde SOS team van De Rode Loper vervolgde maandagavond een sterk begin van het seizoen met uitzege in Acquoy. Dit plaatsje aan de Lingedijk in de Betuwe weet gelukkig nog altijd een schaakclub overeind te houden, hetgeen zeer te prijzen valt. Wij reisden met 4 auto's af, aangezien de derde-bord speler had besloten toch maar zelf te rijden. Geen zin om door de regen naar de club te fietsen vermoedelijk. Hij meende op zijn TomTom te moeten varen, welke hem via eindeloze dijken veel te laat in de speelzaal bracht. De overige Rode Lopers volgden gewoon de snelweg en waren ruim op tijd.
  Lees verder
  Bekercompetitie van start
  18 oktober 2019, door: Pieter Bakker

  Afgelopen clubavond is de loting weer verricht en dus kunnen we vanaf volgende week weer van start met de Bekercompetitie.
  Het leuke van de bekercompetitie is dat je, dwars door de Interne competitie heen, speelt tegen clubgenoten die je anders niet zo snel aan het bord zou krijgen.
  In de eerste ronde zien we overigens ook al een aantal zware clashes, zoals Clubkampioen Arend tegen Amir, en Jaap Kamminga tegen Seth van der Vegt.
  Lees verder

  Dagschaak
  16 oktober 2019, door: Pieter Bakker

  De Utrechtse schaakclubs zijn begonnen aan het opzetten van Dagschaak. In Denksportcentrum Dijckzigt kunnen clubschakers, huisschakers, vluchtelingen, studenten en alle andere ge´nteresseerden meedoen aan een potje schaak.

  Deze activiteit is ontstaan vanuit Stibus,
  Lees verder

  Extra fotoprijzen Rode Loper Rapid
  15 oktober 2019, door: Henk van Lingen

  Ook dit jaar zullen er weer extra fotoprijzen zijn bij ons jaarlijkse rapidtoernooi op 16 november. De foto's van fotograaf en Rode Loper Fred Lucas zijn beschikbaar voor de beste groepswinnaar en voor de toernooiwinnaar. Het zijn dit keer foto's van wereldkampioen Magnus Carlsen en van zijn illustere voorganger Garry Kasparov en het betreft afdrukken van 60x40 cm, aluminium.
  De getoonde foto is er ook in postervariant, gesigneerd door Magnus. Deze gaat naar de best scorende jeugdspeler t/m 16 jaar.
  Lees verder

  Eerste team KNSB pakt punten tegen Magnus LR
  15 oktober 2019, door: Jos Heesen, 2 oktober

  Afgelopen zaterdag 28 september speelden we onze eerste KNSB wedstrijd van het seizoen 2019-2020. Een wedstrijd tegen Magnus Leidsche Rijn is onvoorspelbaar.
  Op de eerste 4 borden zitten volwassen kanonnen met ELO's die oplopen tot ruim 2300. Op de laatste 4 borden zitten jeugdspelers waarvan de ELO net zo makkelijk 1300 als 2300 kan zijn.

  Wat doe je dan als team captain? Je vraagt offers, kanonnenvlees!
  Marcel en ik boden ons aan, omdat we beiden het gevoel hadden beter tegen hogere ELO's dan lagere ELO's te kunnen spelen.
  Lees verder
  Inschrijving 35e Rapidtoernooi geopend
  27 september 2019, door: Henk van Lingen

  Op zaterdag 16 november a.s. is het weer tijd voor het jaarlijkse rapidtoernooi van schaakvereniging De Rode Loper. Het altijd gezellige en goed bezette toernooi met mooie prijzen, bitterballen en de toppartijen op liveborden. De toernooiopzet is naar beproefd recept. In groepen van acht - ingedeeld naar rating - schaken we met een bedenktijd van 20 minuten per partij. We beginnen om 10.30 uur en om 17.00 uur is de uitreiking van de prijzen.

  Behalve de drie geldprijzen per groep is er ook dit jaar weer de extra fotoprijs voor de beste groepswinnaar (in punten).
  Lees verder

Utrechtse clubs op Twitter