Schaakvereniging UCS de Rode Loper UCS De Rode Loper
Utrechtse schaakclub sinds 25 november 1930

Speellocatie: Denksportcentrum Dijckzigt
Boorstraat 107, 3513 SE, Utrecht
Tel: 030-8881550

Clubavond
De clubavond is op woensdag. De zaal gaat open om zeven uur. Om kwart voor acht beginnen de partijen, en die duren uiterlijk tot kwart over elf. De bar blijft open tot één uur. Kennis maken? Doe (zonder verplichting) een keer mee, zo proef je het beste de sfeer binnen onze schaakclub!
Contact met UCS de Rode Loper
Aanmelden voor de clubavond
Agenda

Laatste nieuws

  Jan Prins voor de 18de keer de beste
  4 september 2020, door: Pieter Bakker

  In het geraas van de Coronapandemie is het een beetje ondergesneeuwd, maar afgelopen seizoen wist Jan Prins (op de foto in het midden) voor de 18de keer de kampioensbeker te pakken. Ondanks dat het seizoen in maart voortijdig afgebroken moest worden, was Jan toen al zo ver uitgelopen, dat de beslissing voor het bestuur eenvoudig was. Jan, gefeliciteerd!
  Lees verder

  Online inschrijfformulier geopend
  29 augustus 2020, door: Pieter Bakker

  De inschrijving voor de interne staat open. Via het formulier op de aanmeldpagina kun je aangeven dat je de komende clubavond meespeelt.
  Afmelden kan vooralsnog alleen per email. Mocht je onverhoopt toch niet kunnen, meldt dat dan direct, zodat je geen clubgenoot dupeert.

  Aan de hand van de aanmeldlijst wordt voor aanvang van de clubavond al de indeling gemaakt en gekoppeld aan een bordnummer, zodat je bij binnenkomst direct aan je bord kunt gaan zitten. Op deze manier hebben we een voor iedereen zo veilig mogelijke clubavond,
  Lees verder
  Coronaprotocol Dijckzigt gepubliceerd
  25 augustus 2020, door: Pieter Bakker

  Met de start van het nieuwe seizoen in zicht heeft Denksportcentrum Dijckzigt een protocol gepubliceerd om veilig schaken in Coronatijd mogelijk te maken. Het protocol is opgenomen op onze Coronapagina, waarop is toegelicht hoe onze vereniging omgaat met de beperkingen die de anderhalvemeter-samenleving met zich mee brengt.

  De regels in het kort
  • Bij corona gerelateerde klachten: blijf thuis! De organisatie kan u vragen stellen over uw gezondheid.
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
  • Er is binnen plek voor maximaal 36 deelnemers.
  • Iedere deelnemer heeft een vaste zitplaats. Loop zo min mogelijk rond om naar andere partijen te kijken.
  • Deelname kan alleen op basis van aanmelding vooraf.
  • Voor en na de partij geen handen schudden.

  Lees verder

  Hot-Spirit vanaf nu in Denksportcentrum Dijckzigt
  23 augustus 2020, door: Pieter Bakker

  Al sinds jaar en dag organiseert oud-lid Pascal Boittin eens in de maand op vrijdag een ontspannen snelschaaktoernooi in het buurthuis bij hem in de buurt. Vanaf 4 september verhuist dit snelschaaktoernooi naar ons welbekende denksportcentrum Dijckzigt.
  Er wordt gespeeld in ontspannen sfeer met muziek (neem je eigen cd mee) op de achtergrond.
  De zaal is open vanaf 19:45 uur en het toernooi start om 20 uur. Doorgaans is er een leuke mix van sterke en minder sterke spelers aanwezig,
  Lees verder

  Moiriaan Max Valkenburg blijft Stijn Voorhoeve net voor in de ZAK
  20 augustus 2020, door: Pieter Bakker

  In een zinderende finaleronde waarin de ene na de andere kanshebber struikelde, hield Moiriaan Max Valkenburg (foto) het hoofd koel en zo mocht hij met het unieke Wisselpaard op de foto. Met zijn TPR van 1876 is dat meer dan verdiend.

  In de slotronde werd nauwkeurig gekeken naar de indeling van de kanshebbers, teneinde de kansen fair te houden. De meesten werden iets omhoog ingedeeld, na analyse van hun vermoedelijke sterkte. Zo ook Max, die De Grob (een obscure opening) van zijn 160 elopunten sterkere tegenstander versloeg.
  Lees verder

  Zomer Avond Kompetitie draait op volle toeren.
  9 juli 2020, door: Henk van Lingen

  De zomer gloort, het schaken lonkt. Waar het bijzondere seizoen na de laatste Thuiszigt Cup (juni editie gewonnen door Martijn Eefting) ook voor De Rode Loper ten einde is, zijn we direct overgegaan op schaken op echte borden. Zoals elke zomer organiseren we samen met Paul Keres en Moira-Domtoren de Zomer Avond Kompetitie (ZAK) in Denksportcentrum Dijckzigt. En de start is succesvol. Traditioneel gaan er weer flessen wijn uit voor de laatste rokade in zetten, voor de eerste pion op de zevende rij in zetten, de snelste overwinning, en meer van dat fraais.
  Lees verder

  Zomerschaak op echte borden!
  26 juni 2020, door: Pieter Bakker

  Breaking news! Na de persconferentie van afgelopen woensdag, waarop premier Rutte opnieuw versoepelingen aankondigde, zijn ineens belangrijke hindernissen voor fysiek schaak weggenomen. Daardoor kunnen we sneller dan verwacht weer beginnen met schaken op Úchte borden!

  Dat betekent dat we deze zomer toch weer kunnen schaken in ons geliefde Denksportcentrum Dijckzigt. We trappen af met ons traditionele zomertoernooi de Zomer Avond Kompetitie, dat we samen met SV Paul Keres en Moira-Domtoren organiseren.
  Lees verder

  Thuiszigt Academie over Calculatie
  8 juni 2020, door: Almer Toby

  In de eerste training van de Thuiszigt Academie is aftredend clubkampioen Arend van de Lagemaat ingegaan op het onderwerp Hoe word ik een sterkere schaker? Daarbij heeft hij vier schaakvaardigheden benoemd die daarbij van belang zijn: calculatie, intu´tie, concrete kennis en psychologie.

  In deze vervolgtraining gaat hij in op de eerste van die vaardigheden: calculatie. Aan de hand van verschillende partijfragmenten diept Arend dit onderwerp uit, waarbij hij in gaat op o.a. visualisatie,
  Lees verder


  Thuiszigt Cup mei prooi voor Thuiszigt Academie docent!
  3 juni 2020, door: RenÚ en Henk

  Thuiszigt Academie docent en aftredend clubkampioen Arend van de Lagemaat slaagde er in om afgelopen week in de laatste ronde de kop over te nemen in het klassement van de Mei-editie van de Thuiszigt Cup. Gouden Loper Leo van Houwelingen wist zich via een betere tie-break te kronen tot winnaar van het slottoernooi.

  De ontknooping in het totaalklassement moest echter komen uit het onderlinge treffen tussen Arend en Seth van der Vegt, in de laatste ronde van het mei-toernooi. Een bloedstollende apotheose dus, waarin de speler won die ons aan het begin van de avond bij de Thuiszigt Academie had bijgepraat over denkprocessen, kandidaatzetten en het jezelf uitdagen. Adel verplicht natuurlijk ook.

  Arend won, door in een vrij open stelling toch alle velden van Seths toren te ontnemen en zo de partij te beslissen.  Lees verder

Utrechtse clubs op Twitter