Schaakvereniging UCS de Rode Loper UCS De Rode Loper
Utrechtse schaakclub sinds 25 november 1930

Speellocatie: Denksportcentrum Dijckzigt
Boorstraat 107, 3513 SE, Utrecht
Tel: 030-2315216

Clubavond
De clubavond is op woensdag. De zaal gaat open om zeven uur. Om acht uur beginnen de partijen, en die duren uiterlijk tot half twaalf. De bar blijft open tot één uur. Loop eens binnen en speel (zonder verplichting) mee, zo proef je het beste de sfeer binnen onze schaakclub!
Aan- afmelden voor de interne
Agenda
 • 26‑03‑'19:
 • Kwartfinale SGS‑Beker Barneveld ‑ DRL
 • 27‑03‑'19:
 • Interne ronde 28
 • 02‑04‑'19:
 • Damrakkers‑S.K. Vegtlust 2
 • 03‑04‑'19:
 • Interne ronde 29, DRL2‑S.K. Vegtlust 1
 • 27‑04‑'19:
 • Koningsdag aan de Oranjestraat
 • 08‑05‑'19:
 • Snelschaakkampioenschap
 • 15‑05‑'19:
 • Balans 4

Laatste nieuws

  Invallers redden Eerste, het Tweede degradeert
  18 maart 2019, door: Timo Können en Henk van Lingen

  De invallers stalen de show tijdens de KNSB wedstrijd Rode Loper 1 - Moira-Domtoren 2 op zaterdag 16 maart: Amir Banialhosseini, Kees Volkers en Daniël Weise scoorden samen 2,5 punt. Omdat de harde kern niet verder kwam dan 1,5 uit 5 (waarbij Mike Harzevoort er bij een 3-4-achterstand in slaagde een moeilijk eindspel te winnen van de sterke Paul Bekkers) eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, ongeveer in overeenstemming met de krachtsverhouding tussen de teams. De Rode Loper houdt daarmee de derde plaats in klasse 4G vast. Leuk was de elegante zet waarmee Daniël een stuk won:
  Lees verder

  16 maart KNSB zaterdag
  14 maart 2019, door: Henk van Lingen

  Zaterdag 16 maart is het wederom KNSB zaterdag, en staan er twee thuiswedstrijden van De Rode Loper op de agenda. Wij spelen dan echter niet in onze eigen zaal, gezien de te verwachten geluidsoverlast aldaar die dag. Wij wijken uit naar het Rode Kruisgebouw in Utrecht, Koningsweg 2.

  Op het rooster staan:

  De Rode Loper 1 - Moira-Domtoren 2 (klasse 4G)
  De Rode Loper 2 - Almere 3 (klasse 5D)

  Ook op deze locatie zullen wij spelen op onze liveborden. Een en ander is dus via onze website te volgen. Publiek in de zaal is echter ook van harte welkom.
  Lees verder
  BLV neemt voorstel plaatsing externe aan
  4 maart 2019, door: Pieter Bakker

  Vorige week woensdag werd het voorstel van de commissie die zich heeft gebogen over de indeling van de externe teams aangenomen. Dat betekent dat bij de plaatsing van de externe teams vanaf dit moment niet alleen de interne rating wordt aangehouden, maar daarbovenop een bonus wordt meegerekend die je kunt verdienen door een plusscore te behalen in de externe competitie.
  Lees verder
  Balansarchief is bijgewerkt
  25 december 2018, door: Pieter Bakker

  De redactie van ons prachtige clubblad de Balans heeft niet stilgezeten. De redactie van de website helaas wel, waardoor het even heeft geduurd voor de laatste edities zijn bijgezet in het webarchief. Maar nu net aan het begin van de kerstvakantie is dat toch weer gelukt!

  In de Balans lees je avonturen van clubgenoten, partijanalyses van eigen partijen, schaaklessen over vergeten helden, schaakpuzzels en verhalen over de Utrechtse schaakhistorie.
  Lees verder

  KNSB-Eerste gaat door
  20 december 2018, door: Timo Können

  Afgelopen zaterdag had ons KNSB-eerste het tweede van Sliedrecht over de vloer, de koploper in klasse 4G. Opnieuw werd bewezen dat we dit seizoen voor niemand bang hoeven te zijn!

  Chris Regeling (5) speelde de scherpe Pelikan-variant van het Siciliaans wat te optimistisch en verloor algauw een stuk. Tegenspartelen mocht niet meer baten. Gelukkig overkwam de tegenstander van invaller Peter Hoogakker (7) hetzelfde. Die had leuk een pion geofferd voor wat gaten in Peters stelling, maar toen Peter op dameruil aanstuurde vergiste hij zich en leverde een stuk in.
  Lees verder
  Eerste SOS-team wint verrassend in Zeist
  19 december 2018, door: Peter Das

  Op dinsdagavond 18 december ging het eerste SOS-team van de Rode Loper op bezoek in Zeist om daar uit te komen tegen het eerste team van de lokale vereniging. Vooraf waren de kansen niet al te hoog ingeschat. In hun normale opstelling heeft SC Zeist aan alle borden een substantieel hogere rating en ook de plaats op de ranglijst deed vermoeden dat we een zware avond tegemoet zouden gaan.

  De eerste signalen tijdens de wedstrijd waren ook niet positief. Al vrij snel kwam Mitchel (bord 3, wit) melden dat hij zijn dame had laten insluiten.
  Lees verder
  Zaterdag-1 wint derde wedstrijd
  1 december 2018, door: Timo Können

  Het zaterdag-eerste van De Rode Loper (4e klasse KNSB) was op 24 november in het gezellige buurtcentrum De Crabbehoeve te gast bij het tweede team van Dordrecht. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tegen een min of meer gelijkwaardig (misschien iets sterker) team, en dat werd het ook. De eerste drie uren ging het gelijk op: terwijl Mitchel Wallace (bord 3) en Paul Buijs (8) niet veel in te brengen hadden, versloegen Chris Regeling (7) en Jos Heesen (4) hun tegenstanders gedecideerd. Stand dus 2-2.
  Lees verder
Utrechtse clubs op Twitter