Schaakvereniging UCS de Rode Loper UCS De Rode Loper
Utrechtse schaakclub sinds 25 november 1930

Speellocatie: Denksportcentrum Dijckzigt
Boorstraat 107, 3513 SE, Utrecht
Tel: 030-8881550
Virtuele clubavond

Clubavond
I.v.m. de coronacrisis is de club helaas gesloten tot 1 juni.
De clubavond is op woensdag. De zaal gaat open om zeven uur. Om kwart voor acht beginnen de partijen, en die duren uiterlijk tot kwart over elf. De bar blijft open tot één uur. Loop eens binnen en speel (zonder verplichting) mee, zo proef je het beste de sfeer binnen onze schaakclub!
Aan- afmelden voor de interne
Agenda

Laatste nieuws

  Dagschaak op vrijdag in Dijckzigt gaat digitaal
  30 maart 2020, door: Pieter Bakker

  Dagschakers! Wij laten ons als ‘Dagschaak Dijckzigt Utrecht’ natuurlijk niet door het corona-virus van het schaakbord wegjagen. De drie vrijdagmiddagen zonder elkaar op het schaakbord te ontmoeten en uit te dagen duurden ons al weer lang genoeg.

  We hebben een internet-schaaktoernooi opgezet via Lichess, waar intussen ook Utrechtse schaakclubs hun toernooitjes spelen. Elke vrijdagmiddag doet Dagschaak dat van 14.00 tot 16.00 uur.

  We spelen het tempo van 10 minuten p.p. plus 5 sec increment. Je speelt zoveel partijen als jij zelf wilt.
  Het gaat heel simpel.
  Lees verder
  Clubavonden gaan online door!
  25 maart 2020, door: Henk van Lingen

  Voorlopig zullen wij het van online schaken moeten hebben. Zoals bekend zal zijn, zijn alle bijeenkomsten tot 1 juni van overheidswege verboden. De KNSB en de SOS competities zullen geannuleerd worden. Dat wil zeggen die worden niet meer uitgespeeld.

  Wij willen het spelen tegen clubgenoten op de clubavond de komende maanden online voortzetten. Vorige week hebben we al een zwitsers toernooi gehouden via chess.com. Dat gaan we vanavond om 20.00 wederom doen. Je kunt je daarvoor vanaf 19.00 aanmelden via www.chess.com/club/ucs-de-rode-loper, of via het chess.com menu: Play -> Live Chess en dan rechtsboven Tournaments. Je moet daarvoor lid zijn van onze virtuele club op chess.com.
  Lees verder

  KNSB-competitie per direct beeindigd
  24 maart 2020, door: Pieter Bakker

  In verband met de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft de KNSB besloten de nog niet gespeelde wedstrijden van zowel de KNSB competitie als de KNSB Beker te annuleren.
  Er zal dit seizoen geen winnaar zijn van de KNSB Beker en mogelijk ook geen club kampioen van Nederland.

  Over de promotie/degradatieregeling is later deze maand overleg met de regionale bonden. Het voorstel is om geen teams uit de KNSB competitie 2019-2020 te laten degraderen, maar daarover hebben de regionale bonden het laatste woord.
  Lees verder
  Virtueel snelschaaktoernooi De Rode Loper op Chess.com
  18 maart 2020, door: Almer Toby

  Op de komende woensdagen wordt weliswaar niet geschaakt in Denksportcentrum Dijckzigt, maar er is wel schaken bij De Rode Loper! Om 20.00 uur start een virtueel snelschaaktoernooi voor alle leden en donateurs van De Rode Loper op schaakwebsite Chess.com.

  We spelen met het tempo 5 minuten plus een increment van 5 seconden per zet. Het toernooi heeft 8 ronden. Muziek en een drankje moet je zelf verzorgen.
  Lees verder
  Geen clubavonden en wedstrijden tot 1 juni
  14 maart 2020, door: Henk van Lingen

  De Rode Loper volgt inzake de Corona pandemie de voorschriften en adviezen van de overheid, het RIVM en de schaakbonden. Tenzij de overheid anders besluit, zullen wij geen clubavonden meer houden in Dijckzigt t/m 1 juni. Ook zullen wij in deze periode niet deelnemen aan SOS- en KNSB-competitiewedstrijden, in lijn met wat de bonden daar eerder over hebben afgekondigd.
  Ook de Koningsdagkraam, die normaliter altijd aan de Oranjestraat staat, blijft dit jaar helaas in de berging staan.

  We volgen het nieuws op de voet en zullen aan de hand van de ontwikkelingen bekijken hoe we het seizoen kunnen vervolgen.

  Lees verder
  Kraker van het derde tegen DBC uitgesteld wegens coronarisico
  11 maart 2020, door: Geurt van de Wal

  Het derde van DBC zou vanavond naar Dijckzigt komen om tegen De Rode Loper 3 te strijden om promotie. Ook hebben beide teams nog volop kampioenskansen. Maar de wedstrijd gaat op verzoek van DBC niet door, omdat een aantal spelers zich bij besmetting tot de risicogroep rekent en een volle zaal met schakers liever mijdt. De wedstrijdleider van de SGS heeft het verzoek van DBC ingewilligd. De wedstrijd wordt in april ingehaald. IJs, weder en corona diendende uiteraard. De uitwedstrijd van het derde op 30 maart in het Brabantse Almkerk staat gezien de recente maatregelen ook op losse schroeven.
  Lees verder
  Zaterdag 2 pakt eerste punten tegen BSG.
  8 maart 2020, door: Henk van Lingen

  Voor het tweede KNSB team van De Rode Loper is het zaterdag 7 maart de dag waarop het moet gebeuren. Met nul punten uit de voorgaande wedstrijden en de 2 naaste concurrenten op het menu in deze en de volgende ronde, zijn alle verloven ingetrokken. Beoogd worden twee solide zeges, waarna we alsnog aan lijfsbehoud mogen denken. Op papier moet het zeker kunnen. Klein detail is wel dat topscoorder en sterspeler Hendrik op wintersportvakantie is. Op het verzamelpunt ontvangen we nog een selfie vanuit Zwitserland.

  Als vervanger van Hendrik is Daniël opgetrommeld.
  Lees verder

  Dagschaak Dijckzigt
  27 februari 2020, door: Henk van Lingen

  Iedere vrijdagmiddag wordt er in Denksportcentrum Dijckzigt geschaakt. De geza­men­lij­ke Utrechtse schaak­verenigingen hebben hiervoor het initiatief genomen. Zowel thuisschakers als club­scha­­kers zijn wel­kom, maar ook wie wil leren schaken. Afhankelijk van de wensen en de speelsterkte van de belangstellenden worden groepen gevormd, die in een korte competitie tegen elkaar spelen. Er wordt geschaakt in een ontspannen sfeer. Deelname is gratis bij gebruik van twee consumpties of € 2 per middag. Om 13.00 uur is de zaal aan Boorstraat 107 open en om 17.00 uur sluiten de deuren.
  Lees verder

  Rode Loper 3 koploper na twee zeges in één week, apotheose nadert
  18 februari 2020, door: Geurt van de Wal

  Het is een gedrang van belang bovenin de klasse 3B van de SOS. Rode Loper 3 nestelde zich gisteren op kop na een 5,5 - 2,5 zege in Hoogland. Met dezelfde cijfers werd vorige week gewonnen in Giessenburg. En eerder ook al van Leusden en in Acqouy. Je komt nog eens ergens, en je scoort overal 5,5 punt, dat scheelt.
  Intussen zitten de belagers ons op de hielen: DBC volgt op maar één punt en de Watertoren op slechts twee. Precies die twee staan op het menu voor de laatste rondes. Eet smakelijk, met als volgende gerecht: Rode Loper 3 tegen DBC 3 op 11 maart in zaal Dijckzigt.
  Lees verder
  Vervlogen Varianten op Kersttoernooi
  19 december 2019, door: Henk van Lingen

  Gisteravond hield De Rode Loper haar jaarlijkse Kersttoernooi. De vaste laatste avond voor de Kerstvakantie voor Rode, Groene en Goudenlopers. Het werd een succesvolle avond waarin gespeeld werd in 6 groepen van 8. 48 deelnemers dus, plus nog enige kiebitzende leden aan de bar. De formule was dit jaar Vervlogen Varianten Schaak. Er waren 7 voorgeschreven openingen, puttend uit het repertoire van spelers die we de laatste jaren minder zagen. Die waren echter nu wel aanwezig, en konden het plan van de opening duiden.
  Lees verder

Utrechtse clubs op Twitter