Schaakvereniging UCS de Rode Loper UCS De Rode Loper
Utrechtse schaakclub sinds 25 november 1930

Speellocatie: Denksportcentrum Dijckzigt
Boorstraat 107, 3513 SE, Utrecht
Tel: 030-2315216
Zomer Avond Kompetitie

Clubavond
De clubavond is op woensdag. De zaal gaat open om zeven uur. Om acht uur beginnen de partijen, en die duren uiterlijk tot half twaalf. De bar blijft open tot één uur. Loop eens binnen en speel (zonder verplichting) mee, zo proef je het beste de sfeer binnen onze schaakclub!
Aan- afmelden voor de interne
Agenda

Laatste nieuws

  Zomer Avond Kompetitie start 3 juli
  18 juni 2019, door: Pieter Bakker

  De week nadat wij op 26 juni tijdens het KO toernooi het schaakseizoen feestelijk hebben afgesloten, start De Zomeravond Kompetitie! Van 3 juli t/m 21 augustus kun je op de woensdagavond in onze eigen speelzaak gewoon blijven schaken!
  De ZAK staat open voor alle club-, huis- en kroegschakers. Dankzij de unieke indelingsformule speel je elke week een partij tegen een schaker van vergelijkbare speelsterkte.
  Als je mee wilt spelen kun je je per avond tot 19:45 uur aanmelden aan de zaal.
  Lees verder

  Arend van de Lagemaat clubkampioen.
  11 juni 2019, door: Henk van Lingen

  Arend van de Lagemaat is met nog een paar ronden te gaan clubkampioen geworden van De Rode Loper. Over een lang seizoen was Arend de meest constante en vooral meest spelende speler der kandidaten. Waar het bij de start van het seizoen nog koffiedik kijken was welke rol Arend zou gaan spelen, werd gaandeweg duidelijk dat Arend een serieuze gooi ging doen naar de titel in zijn eerste volledige jaar bij ons. Halverwege het seizoen leken alleen Jaap Kamminga, Ernesto Bonne en Henk Dissel nog concurrenten, waarbij Henk de taaiste bleek.
  Lees verder

  Open Kampioenschap van Utrecht staat voor de deur
  1 mei 2019, door: Pieter Bakker

  Voor de 46e maal organiseren de vrienden van Schaakvereniging Paul Keres het Open Kampioenschap van Utrecht. Dit is een groot en gezellig weekendtoernooi, waar altijd ook verschillende Rode Lopers aan meedoen.
  Dit jaar wordt er gespeeld in het Hemelvaarsweekend van vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni. Er worden 6 ronden gespeeld, maar als je dat te veel vindt kan je een bye opnemen. Er wordt gespeeld in vier ratinggroepen, dus spelers van alle niveaus kunnen meedoen voor de prijzen!
  Lees verder
  Zin in een vluggertje
  9 april 2019, door: Pieter Bakker

  Onder het bovenstaande motto staat ook dit jaar de schaakkraam van De Rode Loper weer op de vrijmarkt! En het verheugt ons te melden dat we ons aantrekken van BTW-verhogingen of inflatie: het tarief van 50 cent per potje blijft ook dit jaar staan!
  Chris heeft ondertussen alweer een aardige voorraad bier ingekocht, dus daar gaat het ook al niet aan liggen.

  De formule is verder ongewijzigd. Alle leden, oudleden en vrienden van de club zijn welkom om gezellig een potje te schaken en bij te kletsen.
  Lees verder

  Ons Forum is verhuisd
  9 april 2019, door: Henk van Lingen

  Vanwege aanhoudende ellende met Messageboard.nl is ons forum verhuisd. Messageboard.nl lijkt op sterven na dood, of allang overleden en in staat van ontbinding. Het nieuwste probleem is dat ons forum verlopen is (waarna het gewoon met reclame zou moeten blijven werken), niet meer werkt, en contact met Messageboard onmogelijk is.

  Derhalve is er een phpBB installatie opgezet op de server waar ook onze partij-statistieken draaien. Er is onlangs op 27 maart een backup gemaakt van de forum database, en die is daarin terug gezet.
  Lees verder
  Derde glijdt uit: degradatie is een feit
  23 maart 2019, door: Geurt van de Wal

  Het Derde team van de Rode Loper heeft gisteren zijn laatste kans op lijfsbehoud in de tweede klasse van de SOS-competitie vergooid.
  Uit tegen Moira Domtoren 3 werd het 4-4 en dat was niet genoeg. Nico won, net als de invallers Tom en Kees. Maar Eric, Geurt en Stijn verloren, terwijl Henk en invaller Wim remiseerden. Bij een overwinning was er nog een kansje op lijfsbehoud geweest, maar nu niet meer. Met slechts twee punten in handen, blijft de Rode Loper 3 hekkesuiter.
  Lees verder
  Invallers redden Eerste, het Tweede degradeert
  18 maart 2019, door: Timo KŲnnen en Henk van Lingen

  De invallers stalen de show tijdens de KNSB wedstrijd Rode Loper 1 - Moira-Domtoren 2 op zaterdag 16 maart: Amir Banialhosseini, Kees Volkers en DaniŽl Weise scoorden samen 2,5 punt. Omdat de harde kern niet verder kwam dan 1,5 uit 5 (waarbij Mike Harzevoort er bij een 3-4-achterstand in slaagde een moeilijk eindspel te winnen van de sterke Paul Bekkers) eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, ongeveer in overeenstemming met de krachtsverhouding tussen de teams. De Rode Loper houdt daarmee de derde plaats in klasse 4G vast. Leuk was de elegante zet waarmee DaniŽl een stuk won:
  Lees verder

  16 maart KNSB zaterdag
  14 maart 2019, door: Henk van Lingen

  Zaterdag 16 maart is het wederom KNSB zaterdag, en staan er twee thuiswedstrijden van De Rode Loper op de agenda. Wij spelen dan echter niet in onze eigen zaal, gezien de te verwachten geluidsoverlast aldaar die dag. Wij wijken uit naar het Rode Kruisgebouw in Utrecht, Koningsweg 2.

  Op het rooster staan:

  De Rode Loper 1 - Moira-Domtoren 2 (klasse 4G)
  De Rode Loper 2 - Almere 3 (klasse 5D)

  Ook op deze locatie zullen wij spelen op onze liveborden. Een en ander is dus via onze website te volgen. Publiek in de zaal is echter ook van harte welkom.
  Lees verder
  BLV neemt voorstel plaatsing externe aan
  4 maart 2019, door: Pieter Bakker

  Vorige week woensdag werd het voorstel van de commissie die zich heeft gebogen over de indeling van de externe teams aangenomen. Dat betekent dat bij de plaatsing van de externe teams vanaf dit moment niet alleen de interne rating wordt aangehouden, maar daarbovenop een bonus wordt meegerekend die je kunt verdienen door een plusscore te behalen in de externe competitie.
  Lees verder
Utrechtse clubs op Twitter