Schaakvereniging UCS de Rode Loper UCS De Rode Loper
Utrechtse schaakclub sinds 25 november 1930

Speellocatie: Denksportcentrum Dijckzigt
Boorstraat 107, 3513 SE, Utrecht
Tel: 030-8881550
Zomer Avond Kompetitie

Clubavond
De clubavond is op woensdag. De zaal gaat open om zeven uur. Om kwart voor acht beginnen de partijen, en die duren uiterlijk tot kwart over elf. De bar blijft open tot één uur. Loop eens binnen en speel (zonder verplichting) mee, zo proef je het beste de sfeer binnen onze schaakclub!
Aan- afmelden voor de interne
Agenda

Laatste nieuws

  Zomer Avond Kompetitie draait op volle toeren.
  9 juli 2020, door: Henk van Lingen

  De zomer gloort, het schaken lonkt. Waar het bijzondere seizoen na de laatste Thuiszigt Cup (juni editie gewonnen door Martijn Eefting) ook voor De Rode Loper ten einde is, zijn we direct overgegaan op schaken op echte borden. Zoals elke zomer organiseren we samen met Paul Keres en Moira-Domtoren de Zomer Avond Kompetitie (ZAK) in Denksportcentrum Dijckzigt. En de start is succesvol. Traditioneel gaan er weer flessen wijn uit voor de laatste rokade in zetten, voor de eerste pion op de zevende rij in zetten, de snelste overwinning, en meer van dat fraais.
  Lees verder

  Zomerschaak op echte borden!
  26 juni 2020, door: Pieter Bakker

  Breaking news! Na de persconferentie van afgelopen woensdag, waarop premier Rutte opnieuw versoepelingen aankondigde, zijn ineens belangrijke hindernissen voor fysiek schaak weggenomen. Daardoor kunnen we sneller dan verwacht weer beginnen met schaken op Úchte borden!

  Dat betekent dat we deze zomer toch weer kunnen schaken in ons geliefde Denksportcentrum Dijckzigt. We trappen af met ons traditionele zomertoernooi de Zomer Avond Kompetitie, dat we samen met SV Paul Keres en Moira-Domtoren organiseren.
  Lees verder

  Thuiszigt Academie over Calculatie
  8 juni 2020, door: Almer Toby

  In de eerste training van de Thuiszigt Academie is aftredend clubkampioen Arend van de Lagemaat ingegaan op het onderwerp Hoe word ik een sterkere schaker? Daarbij heeft hij vier schaakvaardigheden benoemd die daarbij van belang zijn: calculatie, intu´tie, concrete kennis en psychologie.

  In deze vervolgtraining gaat hij in op de eerste van die vaardigheden: calculatie. Aan de hand van verschillende partijfragmenten diept Arend dit onderwerp uit, waarbij hij in gaat op o.a. visualisatie,
  Lees verder


  Thuiszigt Cup mei prooi voor Thuiszigt Academie docent!
  3 juni 2020, door: RenÚ en Henk

  Thuiszigt Academie docent en aftredend clubkampioen Arend van de Lagemaat slaagde er in om afgelopen week in de laatste ronde de kop over te nemen in het klassement van de Mei-editie van de Thuiszigt Cup. Gouden Loper Leo van Houwelingen wist zich via een betere tie-break te kronen tot winnaar van het slottoernooi.

  De ontknooping in het totaalklassement moest echter komen uit het onderlinge treffen tussen Arend en Seth van der Vegt, in de laatste ronde van het mei-toernooi. Een bloedstollende apotheose dus, waarin de speler won die ons aan het begin van de avond bij de Thuiszigt Academie had bijgepraat over denkprocessen, kandidaatzetten en het jezelf uitdagen. Adel verplicht natuurlijk ook.

  Arend won, door in een vrij open stelling toch alle velden van Seths toren te ontnemen en zo de partij te beslissen.  Lees verder

  Voorjaars Balans barst uit zijn voegen
  19 mei 2020, door: Pieter Bakker

  Met een kleine vertraging door problemen bij de drukker, is vandaag de Voorjaars Balans uitgekomen. Zoals altijd staat dit mooie blad weer boordevol aantrekkelijk leesvoer.

  Voorzitter Henk van Lingen doet de aftrap en praat ons bij over de ontwikkelingen binnen de club in de aanhoudende Coronacrisis, en het digitale gebeuren dat daaruit is voortgekomen (en waarvan op deze site al eerder kond is gedaan). Daarna neemt eindredacteur Jos Heesen ons mee in zijn vervolgverhaal over zijn schaakheld Wilhelm Steinitz,
  Lees verder

  Eerste les Thuiszigt Academie groot succes!
  17 mei 2020, door: Pieter Bakker

  Afgelopen woensdag heeft regerend clubkampioen Arend van de Lagemaat de nieuwe Thuiszigt Academie officieel geopend met zijn eerste les. Het onderwerp is iets waar menig clublid zich al jaren het hoofd over breekt: hoe word ik een sterkere schaker?

  In de nu al legendarische les behandelt Arend de algemene principes van schaakkracht, gaat hij in op de o zo belangrijke mindset,
  Lees verder


  Externe competitie via Chess.com
  17 mei 2020, door: Hendrik Aldenberg en Roman Rae Attinger

  Zaterdag 23 mei 19:00 starten we met de eerste externe wedstrijd van DRL via Chess.com!

  De wedstrijden zijn op 8 zaterdagen op rij om 19:00. Er volgt nog een poule en een indeling. Het zijn wedstrijden tegen fysiek bestaande clubs.

  We hopen dat er zoveel mogelijk Rode- en Gouden Lopers aan mee gaan doen. Om mee te kunnen doen, moet je lid zijn van De Rode Loper op chess.com.
  Lees verder

  De Rode Loper Thuiszigt Academie geopend!
  10 mei 2020, door: Arend, Sander en Almer

  Met veel plezier kondigen wij de Rode Loper Thuiszigt Academie aan! Twee sterke schakers van onze club, namelijk clubkampioen Arend van de Lagemaat en Sander Taams, delen graag hun schaakinzichten met de andere Rode- en Gouden Lopers. De eerstvolgende woensdagavonden verzorgen zij afwisselend een schaaktraining. Deze vindt plaats van 19.00 uur tot ongeveer 19.45, voorafgaand aan het online toernooi om de Thuiszigt Cup.
  Lees verder

  Clubavond wordt Thuiszigt Cup
  6 mei 2020, door: RenÚ, Arend, Hendrik & Henk

  Ook deze woensdagavond is er weer een online clubavond van De Rode Loper. Rode-, Groene- en Gouden Lopers zijn van harte uitgenodigd om samen een lekker potje schaak te spelen! Vorige week speelden 20 clubgenoten mee, waarvan er 12 participeerden in de chat via Discord. Het leverde leuke partijen op. Wat te denken van onderstaand mat, dat regerend clubkampioen Arend uitdeelde:

  Daarnaast is het toernooi vanavond ook de start van De Rode Loper Thuiszigt Cup! Deze cup wordt verspeeld per kalendermaand en werkt als volgt:
  Lees verder

  Uitnodiging online clubavond 29 April 2020
  29 april 2020, door: RenÚ de Korte

  Beste Rode- en Gouden Lopers,

  Uitnodiging:
  Bij dezen wil ik je herinneren aan de online clubavond die we vanavond weer houden. Je bent weer van harte uitgenodigd om samen een lekker potje schaak te spelen!

  We spelen vanavond wederom Zwisters over 8 ronden met tempo 5 + 3 sec. De toernooi-link is: Online schaakavond 29 April 2020
  Let op: je moet in Zwitserse toernooien zoals vanavond bij voorkeur vˇˇr 20:00 zijn aangemeld. We willen namelijk 8 ronden spelen,
  Lees verder
Utrechtse clubs op Twitter