Schaakvereniging UCS de Rode Loper UCS De Rode Loper
Utrechtse schaakclub sinds 25 november 1930

Speellocatie: Denksportcentrum Dijckzigt
Boorstraat 107, 3513 SE, Utrecht
Tel: 030-8881550
Speel mee met de Zomer Avond Kompetitie

Vakantie
De Rode Loper heeft vakantie. In de zomer spelen we elke woensdag de Zomer Avond Kompetitie in onze speelzaal. De zaal gaat open om zeven uur. Om ca. acht uur beginnen de partijen, en die duren tot ca. elf uur. Wil je meedoen? Meld je aan op de site van de Zomer Avond Kompetitie en doe zonder verplichting mee.
Snelle informatie over De Rode Loper
Agenda

Laatste nieuws

  Onwerp jij de nieuwe cover voor ons clubblad?
  18 juli 2021, door: Pieter Bakker

  Beste Leden en gewaardeerde Gouden Lopers,

  Clubblad De Balans heeft alweer een jaar of 10 zijn vertrouwde cover. Op een gegeven moment ga je denken dat dat nooit anders geweest is, maar zoals hieronder te zien kende ons clubblad ook jaren lang andere covers. Hier onder zie je van links naar rechts het ontwerp van (vermoedelijk) René Bontrop, Jan Prins en ondergetekende. De huidige voorraad covers is schoon op, dus het is hoog tijd voor een nieuw ontwerp! En daar maken we natuurlijk weer een wedstrijd van.
  Lees verder

  Zomer Balans gepubliceerd
  3 juli 2021, door: Pieter Bakker

  Ondanks een door corona gebroken schaakjaar, heeft de redactie van ons mooie clubblad niet stil gezeten. De Zomer Editie ploft met een luide smak op de mat met maar liefst 44 pagina's aan schaakvermaak. Veel partijen en verslagen van de interne competitie, de voorzichtige eerste schaakstappen van een toekomstig wereldkampioen, zomerse schaakpuzzels, een blauwdruk van een topschaker en een terugblik op het interne seizoen van onze voorzitter.
  Kijk op de Balanspagina voor meer over ons clubblad.
  Vakantie
  2 juli 2021, door: Pieter Bakker

  De Rode Loper heeft vakantie, maar niet getreurd: in de zomer wordt er gewoon doorgeschaakt! Tijdens de Zomer Avond Kompetitie kun je de hele zomer schaken in onze eigen speelzaal tegen diverse tegenstanders. Het toernooi wordt samen georganiseerd met schaakverenigingen Moira en Paul Keres en staat open voor iedereen die zin heeft om een potje te spelen.

  Een uitgelezen kans voor huis-, café- en internetschakers om eens vrijblijvend kennis te maken met het clubleven en de krachten te meten.
  Lees verder

  Zomer Avond Kompetitie start 7 juli
  19 juni 2021, door: Pieter Bakker

  Nu Mark en Hugo de laatste seinen op groen hebben gezet, kunnen we ook in de zomer lekker door spelen! Vanaf de eerste woensdag van juli organiseren we samen met Paul Keres en Moira-Domtoren weer de bekende Zomer Avond Kompetitie in onze eigen speelzaal. De formule is gelijk gebleven. We spelen met een zomers tempo van 90 minuten per persoon tegen een tegenstander van ongeveer gelijke speelsterkte. Het toernooi staat open voor huis-, kroeg- en clubschakers en je kan elke avond instappen.
  Lees verder

  OZU Zomerschaak
  18 juni 2021, door: Pieter Bakker

  Zustervereniging OZU organiseert in de zomer net als wij een zomer toernooi. Het toernooi kent een flexibele opzet. Deelnemers kunnen kiezen uit een avondvullende snelschaakpoule, een rapidpoule of een partij met normaal speeltempo. Deelname kost €3,- en daarvoor krijg je ook een consumptiebon. Meer info vind je op oudzuylenutrecht.nl/vanaf-6-juli-is-er-weer-zomerschaak.

  Interne Competitie met bar tot 22.00 uur
  7 juni 2021, door: Henk van Lingen

  Vanaf komende woensdag kunnen we weer fijn spelen op de club. Je bent van harte welkom!
  Vanwege de nieuwe versoepelingen is de bar weer open tot 22.00 uur en kunnen we nu 36 spelers ontvangen. Vooraf moet je je wel aanmelden. Dan kan via de bekende aanmeldformulier.

  Max 36 spelers
  In verband met de nog geldende anderhalvemeterregel tot andere partijen, is de zaal beperkt tot 18 borden. Merk op dat er in de voorschriften geen anderhalve meter tot de directe tegenstander meer gehouden hoeft te worden.
  Lees verder

  Lente Balans gepubliceerd
  25 mei 2021, door: Pieter Bakker

  De Balansen volgen elkaar ineens in razend tempo op! In de lente-editie gaat Jos verder met zijn serie over het leven van zijn schaakheld Paul Morphy, duikt John de geschiedenisboeken in voor zijn zijn top 10 beste schakers aller tijden, geeft Peter les over combineren en lezen we een partijverslag van een correspondentiepartij.
  Meer informatie over het clubblad en oudere edities vind je op de pagina van clubblad de Balans. Dat overigens altijd op zoek is naar kopij!

  Woensdag gaat de zaal weer open!
  18 mei 2021, door: Henk van Lingen

  Vanaf woensdag 19 mei kan er weer fysiek geschaakt worden! Zoals verwacht heeft het kabinet deze week besloten tot stap 2 uit het openingsplan, en dus voor het heropenen van de binnensport. Ook de schaakbond heeft bevestigd dat interne competities weer opgepakt kunnen worden, met een protocol vergelijkbaar met de situatie in het najaar. Dat wil zeggen: aanmelden voor de interne via de website, maximaal 15 borden, en de bar is gesloten. Het aanmeldformulier staat sinds vanochtend weer open. In de zaal gelden de bekende Coronamaatregelen.
  Lees verder

  Balans archief bijgewerkt
  16 mei 2021, door: Pieter Bakker

  Na een lange Coronawinter komt de schaakvereniging weer uit zijn winterslaap. Nu de besmettingen dalen, de vaccinaties toenemen en maatregelen worden versoepeld, durven we zelfs alweer te denken aan het hervatten van de schaakavonden! Voor de echte liefhebbers gaat er natuurlijk niets boven de echte borden en stukken.
  Nadere berichten over hervatten van de fysieke avonden lees je uiteraard ook hier!
  Om alvast in de stemming te komen hier nog de wintereditie van ons onvolprezen clubblad.
  Lees verder

Utrechtse clubs op Twitter


© UCS de Rode Loper