Schaakvereniging UCS de Rode Loper UCS De Rode Loper
Utrechtse schaakclub sinds 25 november 1930

Speellocatie: Denksportcentrum Dijckzigt
Boorstraat 107, 3513 SE, Utrecht
Tel: 030-8881550
Speel mee met de Zomer Avond Kompetitie

De clubavond is op woensdag. De zaal gaat open om zeven uur. Om kwart voor acht beginnen de partijen, en die duren tot ca. kwart over elf. De bar is de hele avond open.
Kennis maken? Doe zonder verplichting een paar keer mee, zo proef je het beste de sfeer binnen onze schaakclub!
Contact - Aanmelden - Nieuw lid
Agenda

Laatste nieuws

  Zomer Avond Kompetitie vanaf komende woensdag in Dijckzigt
  1 juli 2022, door: Pieter Bakker

  De Rode Loper heeft vakantie. Maar niet getreurd, het schaken gaat gewoon door!
  Vanaf de eerste woensdag van juli organiseren we samen met Paul Keres en Moira-Domtoren weer de bekende Zomer Avond Kompetitie in onze eigen speelzaal in denksportcentrum Dijckzigt.

  De formule is gelijk gebleven. We spelen met een zomers tempo van 90 minuten per persoon tegen een tegenstander van ongeveer gelijke speelsterkte. Het toernooi staat open voor huis-, kroeg- en clubschakers en je kan elke avond instappen.
  Lees verder

  Woensdag 29 juni Knock-Out Toernooi
  27 juni 2022, door: Henk van Lingen

  Beste Rode- en Gouden Lopers,

  Komende woensdag 29 juni, sluiten wij ons seizoen af met het gebruikelijke Knock Out Toernooi van de Rode Loper.

  Nou ja, gebruikelijk. De laatste keer was in 2019, afgelopen twee seizoenen kwam er een virus tussen. Inmiddels hebben we veel nieuwe leden die geen idee hebben wat het Knock-Out toernooi is. Behalve dat op deze avond een prachtige Rode Loper trofee op het spel staat,
  Lees verder

  zaterdag 2 juli: Rode Loper Semi-Open Rapidtoernooi
  8 juni 2022, door: Henk van Lingen

  Op zaterdag 2 juli houden wij het eerste Rode Loper 'Semi-Open' Rapid toernooi, in onze eigen speelzaal in Denksportcentrum Dijckzigt te Utrecht.

  Ons reguliere Open Rapid in november was dit seizoen in de Noteboom. Enerzijds vanwege corona-aspecten, anderzijds vanwege het gegeven dat ons Open Rapid in Dijckzigt uit haar jasje is gegroeid. Het deelname animo was en is groot.

  Omdat we toch ook graag een toernooi in eigen huis houden, introduceren we het Rode Loper Semi-Open Rapid.
  Lees verder

  Rode Loper 4 kampioen!
  19 mei 2022, door: Geurt van de Wal

  Het vierde van de Rode Loper is op overtuigende wijze kampioen geworden in de derde klasse A van de SOS. In de slotmatch werd SV Wijdemeren in onze eigen zaal met 4-2 verslagen. Daar zag het na een snelle 0-2 achterstand eerst niet naar uit. Maar de teamgeest overwon opnieuw en in de overige vier partijen sloegen de Rode Lopers alsnog toe.
  Het complete kampioensteam staat op de foto. Van links naar rechts: Han Gulyás, Herman van der Ploeg, Geurt van de Wal, Steven Ros, René de Ruiter, Arnold van Gelder, Stephan de Hoop en Els Goudriaan. Hulde aan allen en aan invaller Mathijs Haerden.

  Voorjaars Balans knapt uit zijn nietjes
  18 mei 2022, door: Pieter Bakker

  In het vorige nummer merkte hoofdredacteur Jos Heesen verdrietig op dat er weinig animo was voor het insturen van partij- of wedstrijdverslagen voor ons clubblad. Prompt liep zijn inbox muurvast, wat zich vertaalt in een Voorjaars nummer dat uit zijn voegen barst. Hans, Henk, Herman en Timo doen verslag van de - overigens niet geringe - vorderingen van de externe teams. Henk deed al eerder verslag van de Hexathlon tegen stadsgenoot Moira-Domtoren: in dit nummer de ontknoping.
  Thomas doet verslag van de schaakavondturen van zijn beide zoons,
  Lees verder

Utrechtse clubs op Twitter


© UCS de Rode Loper