Schaakvereniging UCS de Rode Loper UCS De Rode Loper
Utrechtse schaakclub sinds 25 november 1930

Speellocatie: Denksportcentrum Dijckzigt
Boorstraat 107, 3513 SE, Utrecht
Tel: 030-8881550
Speel mee met de Zomer Avond Kompetitie

Clubavond
De clubavond is op woensdag. De zaal gaat open om zeven uur. Om kwart voor acht beginnen de partijen, en die duren tot ca. kwart over elf. De bar is i.v.m. de Coronamaatregelen tot 22:00 uur open. Wil je kennis maken? Meld je aan en doe zonder verplichting een paar keer mee. Zo proef je het beste de sfeer binnen onze club!
Snelle informatie
Agenda

Laatste nieuws

  Zomer Avond Kompetitie start 7 juli
  19 juni 2021, door: Pieter Bakker

  Nu Mark en Hugo de laatste seinen op groen hebben gezet, kunnen we ook in de zomer lekker door spelen! Vanaf de eerste woensdag van juli organiseren we samen met Paul Keres en Moira-Domtoren weer de bekende Zomer Avond Kompetitie in onze eigen speelzaal. De formule is gelijk gebleven. We spelen met een zomers tempo van 90 minuten per persoon tegen een tegenstander van ongeveer gelijke speelsterkte. Het toernooi staat open voor huis-, kroeg- en clubschakers en je kan elke avond instappen.
  Lees verder

  Interne Competitie met bar tot 22.00 uur
  7 juni 2021, door: Henk van Lingen

  Vanaf komende woensdag kunnen we weer fijn spelen op de club. Je bent van harte welkom!
  Vanwege de nieuwe versoepelingen is de bar weer open tot 22.00 uur en kunnen we nu 36 spelers ontvangen. Vooraf moet je je wel aanmelden. Dan kan via de bekende aanmeldformulier.

  Max 36 spelers
  In verband met de nog geldende anderhalvemeterregel tot andere partijen, is de zaal beperkt tot 18 borden. Merk op dat er in de voorschriften geen anderhalve meter tot de directe tegenstander meer gehouden hoeft te worden.
  Lees verder

  Lente Balans gepubliceerd
  25 mei 2021, door: Pieter Bakker

  De Balansen volgen elkaar ineens in razend tempo op! In de lente-editie gaat Jos verder met zijn serie over het leven van zijn schaakheld Paul Morphy, duikt John de geschiedenisboeken in voor zijn zijn top 10 beste schakers aller tijden, geeft Peter les over combineren en lezen we een partijverslag van een correspondentiepartij.
  Meer informatie over het clubblad en oudere edities vind je op de pagina van clubblad de Balans. Dat overigens altijd op zoek is naar kopij!

  Woensdag gaat de zaal weer open!
  18 mei 2021, door: Henk van Lingen

  Vanaf woensdag 19 mei kan er weer fysiek geschaakt worden! Zoals verwacht heeft het kabinet deze week besloten tot stap 2 uit het openingsplan, en dus voor het heropenen van de binnensport. Ook de schaakbond heeft bevestigd dat interne competities weer opgepakt kunnen worden, met een protocol vergelijkbaar met de situatie in het najaar. Dat wil zeggen: aanmelden voor de interne via de website, maximaal 15 borden, en de bar is gesloten. Het aanmeldformulier staat sinds vanochtend weer open. In de zaal gelden de bekende Coronamaatregelen.
  Lees verder

  Balans archief bijgewerkt
  16 mei 2021, door: Pieter Bakker

  Na een lange Coronawinter komt de schaakvereniging weer uit zijn winterslaap. Nu de besmettingen dalen, de vaccinaties toenemen en maatregelen worden versoepeld, durven we zelfs alweer te denken aan het hervatten van de schaakavonden! Voor de echte liefhebbers gaat er natuurlijk niets boven de echte borden en stukken.
  Nadere berichten over hervatten van de fysieke avonden lees je uiteraard ook hier!
  Om alvast in de stemming te komen hier nog de wintereditie van ons onvolprezen clubblad.
  Lees verder

  Clubbladarchief weer bijgewerkt
  27 december 2020, door: Pieter Bakker

  Om deze saaie lockdown iets op te fleuren zijn zojuist de laatste twee edities van ons onvolprezen clubblad online gezet.
  Zoals gebruikelijk zijn bij de partijen de namen zwart gelakt, om het openingsrepertoire van de inzenders te beschermen.

  In deze Balansen weer talrijke mooie stukjes, zoals een instructief eindspel motiefje van de hand van Peter Hoogakker, de historische lessen van Jos Heesen, de combinaties van Peter Das en een aardige introductie van [censuur].
  Verder zelfs (voor het eerst in de geschiedenis?)
  Lees verder

Utrechtse clubs op Twitter


© UCS de Rode Loper