Schaakvereniging UCS de Rode Loper UCS De Rode Loper
Utrechtse schaakclub sinds 25 november 1930

Speellocatie: Denksportcentrum Dijckzigt
Boorstraat 107, 3513 SE, Utrecht
Tel: 030-8881550

Clubavond
De clubavond is op woensdag. De zaal gaat open om zeven uur. Om kwart voor acht beginnen de partijen, en die duren tot ca. kwart over elf. Wil je kennis maken? Meld je aan en doe zonder verplichting een paar keer mee. Zo proef je het beste de sfeer binnen onze club!
Snelle informatie
Agenda

Laatste nieuws

  Soundtrack van de Rode Loper
  16 september 2021, door: Pieter Bakker

  Een nieuw seizoen en veel nieuwe leden, betekent ook weer een update van de Rode Loper Top 100. Het concept daarvan is heel eenvoudig: elk lid mag drie nummers aanleveren en die komen samen op de Spotify playlist Rode Loper Top 100..
  De lijst is een afwisselende weergave van de muzieksmaak van de Gouden- en Rode Lopers en een leuke manier muzicale ontdekkingen met clubgenoten te delen. En zeer geschikt om op de clubavond na het schaken aan de bar te draaien.
  Lees verder

  Nieuwe cover gekozen
  16 september 2021, door: Pieter Bakker

  De afgelopen week was er een online stemming over de nieuwe cover. In totaal zijn 28 stemmen uitgebracht. 22 kozen voor onderstaande ontwerp van Geurt van de Wal en Pieter Bakker. Dus die cover zal de komende seizoenen de voorkant van ons clubblad sieren. Eind oktober/begin november staat de eerste editie van dit seizoen gepland.

  Dit zijn de definitieve ontwerpen
  8 september 2021, door: Pieter Bakker

  De komende week kiezen we de nieuwe cover voor ons clubblad. Van de 13 oorspronkelijke ontwerpen bleven er na de ALV nog 3 over. Helaas viel er daarna nog een af, ivm copyright issues. De overgebleven 2 concepten zijn door hun indieners omgezet naar een definitief ontwerp en die zie je hier onder.
  De komende week kunnen alle Gouden- en Rode Lopers stemmen en volgende week woensdag op de clubavond maken we de winnaar bekend.


  Geslaagde ledenvergadering met volle agenda.
  27 augustus 2021, door: Henk van Lingen

  Afgelopen woensdag hielden wij onze jaarlijkse ledenvergadering. Zoals immer begon die met de behandeling van jaarverslagen en aansluitend de bestuursverkiezing. De verslagen passeerden probleemloos, waarna de vertrekkende bestuursleden Almer Toby (extern wedstrijdleider) en Victor van Bergenhenegouwen (penningmeester) onder dankzegging na drie jaar dienst afzwaaiden. Per acclamatie werden als opvolgers benoemd Arjan Houwers en Martijn Eefting.

  Hierna volgde de prijsuitreikingen die zich dit keer beperkten tot prijzen rond de Interne competitie vanwege de bekende omstandigheden.
  Lees verder

  Jan Prins benoemd tot erelid
  26 augustus 2021, door: Henk van Lingen

  Gisteravond was de jaarlijkse ledenvergadering. Na de gebruikelijke uitreiking van prijzen en bedankjes, waarbij Jan Prins onze fraaie kampioensbeker opnieuw kreeg uitgereikt, bleek er nog een extra onderdeel op de agenda te staan. De voorzitter sprak de volgende woorden:

  Beste Jan, beste leden,

  Jan werd lid in september 1972. Hij begint dus vandaag aan zijn 50ste lidmaatschapsjaar. Omdat Jan Prins zich thuis voelt in een Christelijke levensvisie wordt hij bewust lid van de Utrechtse Christelijke Schaakvereniging, zoals onze club tot midden jaren '80 heette.

  Lees verder

  Coverwedstrijd krijgt 2de stemronde
  26 augustus 2021, door: Pieter Bakker

  Gisterenavond zijn op de ALV de 12 ontwerpen gepresenteerd voor een nieuwe cover voor ons clubblad. In een mooi historisch overzicht kwamen de nieuwe ontwerpen voorbij, naast de eerdere covers van ons clubblad (maar daarover later meer).

  Uit de daaropvolgende stemming kwamen de drie onderstaande covers bovendrijven als kanshebbers. Een duidelijke voorkeur voor een van de drie was er niet. De drie ontwerpers, van links naar rechts Jos Heesen, Martijn Eefting en ondergetekende,
  Lees verder

  Kersverse Rode Loper Thom wint de Zomer Avond Kompetitie
  20 augustus 2021, door: Pieter Bakker

  Nog maar net lid van de club en nu al zijn eerste grote prijs te pakken. Kersverse Rode Loper Thom Zwamborn (foto) maakte tijdens de Zomer Avond Kompetitie indruk door de ene na de andere tegenstander op te rollen. In de laatste ronde ging medekoploper Osama Saleh (Moira) op het blok en zo kwam hij één punt los van de concurrentie met een indrukwekkende score van zes uit zeven en een TPR van 1764.
  Clubkampioen en tweevoudig ZAK-winnaar Jan Prins liet zien nog niets aan scherpte te hebben ingeboet door met een TPR van 2158 de tweede plek te pakken.
  Lees verder

  1 september opening van het nieuwe seizoen
  19 augustus 2021, door: Pieter Bakker

  Komende week woensdag laten we de schaakstukken een avondje in kast staan, en hebben we de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Op woensdag 1 september openen we het nieuwe seizoen. In de eerste twee rondes speelt de onderste helft tegen de bovenste helft en daarbij zijn er altijd wel verrassende uitslagen. Ook aspirant-leden zijn vanaf 1 september van harte welkom om te komen kijken en meteen mee te spelen.
  Ook dit seizoen werken we - in ieder geval tot 20 september - met de bekende aanmeldlijst. Aanmelden van vanaf zaterdag 28 augustus, 9 uur.
  Onwerp jij de nieuwe cover voor ons clubblad?
  18 juli 2021, door: Pieter Bakker

  Beste Leden en gewaardeerde Gouden Lopers,

  Clubblad De Balans heeft alweer een jaar of 10 zijn vertrouwde cover. Op een gegeven moment ga je denken dat dat nooit anders geweest is, maar zoals hieronder te zien kende ons clubblad ook jaren lang andere covers. Hier onder zie je van links naar rechts het ontwerp van (vermoedelijk) René Bontrop, Jan Prins en ondergetekende. De huidige voorraad covers is schoon op, dus het is hoog tijd voor een nieuw ontwerp! En daar maken we natuurlijk weer een wedstrijd van.
  Lees verder

  Zomer Balans gepubliceerd
  3 juli 2021, door: Pieter Bakker

  Ondanks een door corona gebroken schaakjaar, heeft de redactie van ons mooie clubblad niet stil gezeten. De Zomer Editie ploft met een luide smak op de mat met maar liefst 44 pagina's aan schaakvermaak. Veel partijen en verslagen van de interne competitie, de voorzichtige eerste schaakstappen van een toekomstig wereldkampioen, zomerse schaakpuzzels, een blauwdruk van een topschaker en een terugblik op het interne seizoen van onze voorzitter.
  Kijk op de Balanspagina voor meer over ons clubblad.
  Vakantie
  2 juli 2021, door: Pieter Bakker

  De Rode Loper heeft vakantie, maar niet getreurd: in de zomer wordt er gewoon doorgeschaakt! Tijdens de Zomer Avond Kompetitie kun je de hele zomer schaken in onze eigen speelzaal tegen diverse tegenstanders. Het toernooi wordt samen georganiseerd met schaakverenigingen Moira en Paul Keres en staat open voor iedereen die zin heeft om een potje te spelen.

  Een uitgelezen kans voor huis-, café- en internetschakers om eens vrijblijvend kennis te maken met het clubleven en de krachten te meten.
  Lees verder

  Zomer Avond Kompetitie start 7 juli
  19 juni 2021, door: Pieter Bakker

  Nu Mark en Hugo de laatste seinen op groen hebben gezet, kunnen we ook in de zomer lekker door spelen! Vanaf de eerste woensdag van juli organiseren we samen met Paul Keres en Moira-Domtoren weer de bekende Zomer Avond Kompetitie in onze eigen speelzaal. De formule is gelijk gebleven. We spelen met een zomers tempo van 90 minuten per persoon tegen een tegenstander van ongeveer gelijke speelsterkte. Het toernooi staat open voor huis-, kroeg- en clubschakers en je kan elke avond instappen.
  Lees verder

  OZU Zomerschaak
  18 juni 2021, door: Pieter Bakker

  Zustervereniging OZU organiseert in de zomer net als wij een zomer toernooi. Het toernooi kent een flexibele opzet. Deelnemers kunnen kiezen uit een avondvullende snelschaakpoule, een rapidpoule of een partij met normaal speeltempo. Deelname kost €3,- en daarvoor krijg je ook een consumptiebon. Meer info vind je op oudzuylenutrecht.nl/vanaf-6-juli-is-er-weer-zomerschaak.

  Interne Competitie met bar tot 22.00 uur
  7 juni 2021, door: Henk van Lingen

  Vanaf komende woensdag kunnen we weer fijn spelen op de club. Je bent van harte welkom!
  Vanwege de nieuwe versoepelingen is de bar weer open tot 22.00 uur en kunnen we nu 36 spelers ontvangen. Vooraf moet je je wel aanmelden. Dan kan via de bekende aanmeldformulier.

  Max 36 spelers
  In verband met de nog geldende anderhalvemeterregel tot andere partijen, is de zaal beperkt tot 18 borden. Merk op dat er in de voorschriften geen anderhalve meter tot de directe tegenstander meer gehouden hoeft te worden.
  Lees verder

Utrechtse clubs op Twitter


© UCS de Rode Loper